termo-logoKlimatske naprave vse več uporabljajo poleg hlajenja tudi  za samostojno ogrevanje prostorov in stavb. V podjetju TERMO vam nudimo kvalitetno montažo in dobavo klimatskih naprav priznanih proizvajalcev glede na vaše želje in potrebe. Pa še nasvet… največ klimatskih naprav odpove zaradi nestrokovne montaže, zato zaupajte montažo osebam, ki imajo strokovno usposobljenost.

Glede na izvedbo ločimo:

  • prenosne

Te naprave so kompaktne naprave, ki se enostavno prenašajo iz prostora v prostor. Navadno imajo eno ali dve cevi, preko katerih odvajajo toploto iz prostora. Te naprave imajo slab izkoristek in jih za resno ohlajevanje prostorov odsvetujemo.

  • kanalske

Kanalske klimatske naprave so priključene na centralno prezračevanje in jih lahko kombiniramo tudi z napravami za vračanje odpadne energije prezračevalnega zraka (rekuperatorji). To so centralne enote, ki omogočajo hlajenje in gretje prostorov preko vgrajenih cevnih razvodov, inštaliranih v objektu in povezanih s posameznimi prostori. V tem primeru je ena centralna enota klimatizacijska enota, ki inštalirana v kotlovnici objekta.

  • split klimatske naprave.

Split klimatske naprave so naprave, ki imajo ločen kondenzator in uparjalnik – ločeno zunanjo in notranjo enoto, ki sta povezani s plinsko napeljavo polnjeno s  hladilnim sredstvom (plinska povezava). Te naprave so najbolj razširjene v uporabi in imajo boljši izkoristek kot prenosne klimatske naprave.

Glede na način montaže v prostor pa imamo:

  • talne

Talna stenska klimatska naprava

Obstaja pravilo, da hladimo vedno iz stropa, grejemo pa iz tal. Na tak način dobimo enakomernejšo porazdelitev temperature v prostoru. Iz tega lahko izhajamo, da je v primeru gretja boljša izvedba, če uporabljamo talno klimatsko napravo, za hlajenje pa uporabljamo stropno oz. stensko klimatsko napravo.

  • stenske

  • stropne

  • klimatske naprave brez zunanje enote.

unico-zunaj unico-znotraj

  • NOVO !!! Posebne izvedbe klimatskih naprav za počitniška vozila avtodome in prikolice. Nudimo vam montažo in servis tovrstnih naprav.  Montiramo jih lahko namesto obstoječega okna ali pa naredimo dodatno izvrtino, skozi katero preko dveh cevi krožita topel in ohlajen zrak.

    Rezultat iskanja slik za gree special klimatization for motorhome

  • kasetne klimatske naprave in

Kasetne klimatske naprave so naprave, ki se vgrajujejo v spuščene strope in v stropne mavčne obloge. Takšno klimatsko napravo je najlažje umestiti v prostor, saj je najmanj moteča za postavitev, ker je na stropu navadno vedno prostor in tudi vizualno ni moteča.

Pomlad prihaja, vedno toplejši dnevi, zdaj je čas, da si zagotovite si klimatsko napravo, da vam bo poleti prijetno hladno. 

S klimatsko napravo se lahko  varčno ogrevamo. To je v bistvu toplotna črpalka zrak –  zrak. Za ogrevanje je najbolj primerna konzolna – talno stenska naprava, ki jo obesimo na steno kot radiator. Prav tako se poleti z njo hladimo.  Za manjša stanovanja in hiše je to zelo ekonomična rešitev. Ne potrebujemo vodne napeljave. Izkoristki so dobri, investicija je zmerna. Rešeno imamo hlajenje in gretje naenkrat. Je zelo dobra alternativa klasičnemu električnemu gretju, ker lahko zmanjšamo račun za ogrevanje tudi do 70 %, pa še skrbi nimamo glede dobave goriva.  Zakaj bi metali denar skozi okno?

Predstavljajte si, da ogrevate stanovanje direktno z elektriko in namesto 1000 EUR  elektrike zmanjšate račun na 300 EUR. Kaj menite? V treh letih imate plačano investicijo, če preklopite na ogrevanje s klimatsko napravo.

Pokličite nas in vam brezplačno svetujemo. 

V podjetju Termo vam svetujemo, da se odločite za klimatsko napravo v času, ko še ni potrebe po hlajenju, ker na tak način dobite bolj ugodno ceno, saj so monterji manj zasedeni.

Zakaj izbrati nas?

Oseben odnos do stranke. Prijazno korektno svetovanje in vrhunska premišljena izvedba.

100 % zadovoljstvo strank

Kvalitetna, montaža in telefonska podpora stranki ob vsaki uri.

Kontaktirajte nas

in nudili vam bomo nepristranski nasvet, katera toplotna črpalka je najprimernejša za vaš objekt in vašo denarnico.